Renew car insurance & road tax online at www.autoroadtax.com.my

High temprature. (PART 1)

High temprature. (PART 1) Tahukah anda, antara masalah yang boleh mengakibatkan ‘high temperature’ kenderaan anda ialah: FAKTOR 1 – ‘Air cooling’ radiator kering. Radiator tersumbat. ‘Drain screw’ radiator longgar. FAKTOR 2 – Tidak menutup ‘radiator cap’ dengan baik. FAKTOR 3 – Sensor ‘temperature’ tidak betul. FAKTOR 4 – Hos penyambung ke radiator bocor. ‘Water pump’…

Harga terbaru minyak petrol

Senyum sikit Harga terbaru minyak petrol untuk 23 Nov 2017 bermula jam 12.01 tengah malam nanti. Tak perlu rushing nak isi minyak malam ni. www.autoroadtax.com.my RON95 RM2.29: RM0.04 to RM2.25 RON97 RM2.57: RM0.05 to RM2.52 Diesel RM2.21: RM0.01 to RM2.20 #autoroadtax #renewroadtax #roadtaxdaninsurans #berdesupsampai #cepatmudandanpantas #hargaminyaksemas #naikbanyakturunsikit

Kemalangan maut berhampiran MRSM Lenggong.

Kemalangan maut berhampiran MRSM Lenggong. Semoga keluarga tabah dengan ujan ini. Kecuaian boleh memusnahkan bukan hanya pada diri kita tapi juga orang lain di sekeliling kita. Salam takziah dari kami. Abang bomba cuba untuk mengeluarkan mangsa yang masih tersepit. Keadaan pakaian yang bertaburan atas jalan kesan dari kemalangan tersebut. www.autoroadtax.com.my #autoroadtax #renewroadtax #rodtax #insurans #cepatmudahdanpantas…

Simbol dashboard kenderaan

Anda tahu akan makna simbol yang terpampang pada dashboard kenderaan anda? Setiap simbol tersebut adalah tanda amaran bagi sistem kenderaan anda. Mengikut kajian 98% pemandu tidak mengenali simbol-simbol di dalam kenderaan mereka. Ramai yang masih keliru dengan tanda-tanda amaran seperti tekanan angin pada tayar dan juga amaran beg udara tidak berfungsi. Di sini kami akan…

Liat macam getah!

Aduhhh!! Seriau tengok. Liat betul badan dia macam getah. Tak terjejas sikit pon. Magic betul. Amaran keras: Jangan cuba buat aksi ini dirumah. www.autoroadtax.com.my #autoroadtax #renewroadtax #roadtax #insurans #cepatmudahdanpantas #berdesupsampai #aksiganas #liatmacamgetah

Tips cermin berkabus

Musim-musim hujan ni mesti cermin kereta anda berkabus kan? Meh admin share petua untuk kurangkan atau hilangkan masalah ini. Berikut adalah antara bahan-bahan yang bolleh digunakan untuk petua tersebut. Dengan cara-cara berikut kabus pada cermin kereta anda hilang buat sementara waktu, bukan hilang buat selama-lamanya. Nak tahu menjadi ke tidak, cubalah yer! Ubat gigi Yer!…

Salam Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul dari kami. www.autoroadtax.gov.my #autoroadtax #renewroadtax #roadtax #insurans #cepatmudahdanpantas #berdesupsampai #salammaulidurrasul

Goodbye Long Forms!

Now you are able to renew your car insurance online easily & fast.  Just enter your car registration & IC number. Autoroadtax.com.my support quite a number of insurer for you to choose from. Zurich Takaful, Allianz, Kurnia, MAA Takaful, eTiqa Takaful, and Takaful Ikhlas, they support them all. It’s easy, simple & reliable. No more…