Renew car insurance & road tax online at www.autoroadtax.com.my

Amaran dari PETRONAS

Amaran dan pesanan penting dari PETRONAS Sebelum ini pihak SHELL telah mengeluarkan amaran untuk pengguna mereka. Kini giliran PETRONAS pula yang meninggalkan amaran dan pesanan penting ini. >>>>>>>> Sentiasa utamakan keselamatan apabila berada di stesen minyak, terutamanya semasa mengisi bahan api. Sebelum mengisi bahan api, nyahcaskan elektrik statik dengan menyentuh kenderaan anda. Pastikan anda sentiasa…

Teratur Sungguh

Renungkan sejenak. Sedangkan kita di Malaysia ni ada traffic light pun boleh berlanggar. Macam mana mereka(Vietnam) boleh tempuh perkara macam ni setiap hari tanpa insiden yang menyayat hati. Sekali admin pandang dari atas ni dah macam semut dah. www.autoroadtax.com.my Platform memperbaharui insurans online pertama di Malaysia. #autoroadtax #renewroadtax #rodtax #insurans #cepatmudahdanpantas #berdesupsampai https://www.facebook.com/autoroadtax/videos/791211147738853/?t=19  

Dashcam

Dashcam (Camera on the car) Zaman sekarang macam-macam cara orang akan buat untuk duit walaupun korbankan diri sendiri. Mujur ade dashcam. Dah jadi suatu kepentingan pula untuk ada dalam setiap kereta. Itu yang akan menjadi bukti jika terjadi sesuatu perkara yang tidak diingini. www.autoroadtax.com.my Platform memperbaharui insurans online pertama di Malaysia. #autoroadtax #renewroadtax #rodtax #insurans…

TRANSFORMERS DI DUNIA NYATA

Happy Monday semua. TRANSFORMERS DI DUNIA NYATA 😱😱 Gempak kan..??! Kereta robot ini ada di sebuah kota di Turki. Sebuah kereta mewah berwarna merah yang boleh berubah menjadi Optimus Prime dan konco-konconya 😮 Kereta tersebut adalah jenis BMW Letron. Merupakan sebuah karya yang unik dari 3 orang genius yang berasal dari Turki yang terinspirasi dari…

Bateri kereta.

Bateri kereta. . . . Anda tahu prosess dan bagaimana ia berfungsi. . . . Jom kita tengok video ini. www.autoroadtax.com.my Platform memperbaharui insurans online pertama di Malaysia. #autoroadtax #renewroadtax #rodtax #insurans #cepatmudahdanpantas #berdesupsampai https://www.facebook.com/autoroadtax/videos/788639284662706/?t=16  

Cara Elakkan Kereta Bahang

Cara Elakkan Kereta Bahang Jika Parking Dibawah Panas Terik Pernah tak bila pergi kerja, parking kereta dekat tempat tak berbumbung dan waktu lunch hour je nak guna kereta pergi makan, buka-buka je “Wow! Panasnya!” Sampaikan nak pegang steering pun tak mampu sebab panas betul. Terpaksa bukak pintu kereta luas-luas, start enjin dan pasang air-cond kuat-kuat…

*AMARAN DARI PIHAK SHELL*

Shell Oil Company baru-baru ini mengeluarkan amaran selepas tiga kejadian di mana telefon mudah alih (sel telefon) menyalakan wap semasa operasi mengisi petrol. *Kes pertama*, telefon itu diletakkan pada pintu kereta semasa mengisi; ia berbunyi dan api yang berikutnya memusnahkan kereta dan pump petrol *Kes kedua*, seseorang individu mengalami kebakaran yang teruk di muka apabila…

Cuti Sekolah

Time cuti sekolah tak salah nak bawa anak jalan-jalan. . . . Tapi…manjakan anak jangan sampai membahayakan nyawa mereka. . . . Jangan menyesal di kemudian hari. www.autoroadtax.com.my Platform memperbaharui insurans online pertama di Malaysia. #autoroadtax #renewroadtax #rodtax #insurans #cepatmudahdanpantas #berdesupsampai https://www.facebook.com/autoroadtax/videos/786546564871978/?t=6

CARA ELAKKAN TERLUPA ANAK DI DALAM KERETA

Semalam kita digemparkan lagi dengan berita kes kematian seorang kanak-kanak ditinggalkan di dalam kereta diparkir untuk masa yang lama. Sumber berita: https://goo.gl/DxtWTM Kes seperti ini kerap berlaku, dan biasanya disebabkan kelalaian ibubapa. Insiden seperti ini boleh berlaku kepada sesiapa, termasuk diri kita sendiri. Di sini saya ingin kongsi beberapa tips untuk mengurangkan kebarangkalian perkara ini…

Berita yang menyayat Hati

Bayi meninggal dunia akibat ditinggalkan dalam kereta. Alahai kesian nya baby tu. 14 Mac – Bayi perempuan berusia dua tahun meninggal dunia selepas empat jam ditinggalkan di dalam kereta oleh ibunya di tempat letak kereta sebuah kolej kemahiran di Port Dickson, hari ini, lapor Harian Metro Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Zainudin Ahmad berkata,…